Reisverslag.info

 

Dag 08

 

Route: Hollywood - Los Angeles
Datum: 1 februari 2005
Hotel: Hollywood Roosevelt
 
 
 
Vorige dag Terug naar reisschema Volgende dag
Verslag
Sunset Boulevard


Net als de afgelopen twee dagen, beginnen we onze dag met een ontbijtje bij Johnny Rockets. Het personeel begint ons al te herkennen ;-). Voor de verandering heb ik eens de French Toast geprobeerd, dit is te vergelijken met wentelteefjes.
Een huis van een ster


We hadden gisteravond alvast 2 tours besproken voor vandaag. De eerste is een tour langs de huizen van rijk en beroemd Hollywood. De tweede tour is een tour langs allerlei bekende plekking in Hollywood. We zouden om 11.50 uur opgehaald worden bij ons hotel. Op de afgesproken tijd staan we te wachten op de afgesproken plek. Er komt alleen niemand opdagen. Na twintig minuten wachten, zijn we maar eens richting het kantoor van de tour-operator gelopen. Zonder enige vorm van excuses voor het ongemak worden we omgeboekt naar een latere tour. Hierdoor zouden de twee door ons geboekte tours precies op elkaar aansluiten, met ongeveer 15 minuten overstaptijd.
Wij bij het Hollywood sign


Omdat we nog even moesten wachten, hebben we nog wat rondgekeken bij het Chinees Theater. Rond 12.45 vertrok onze tour. We werden naar een klein personen busje gebracht, waar ongeveer 15 mensen in konden. We waren met z'n zessen, dus er was ruimte zat. Onze tour-guide had de meest monotone stem die je je maar kunt indenken, hij was duidelijk niet gemotiveerd voor weer een rondje door Hollywood. Tijdens de tour kwamen we langs diverse grote huizen van bekende mensen. Twee Amerikanen in ons busje waren druk alles aan het filmen en fotograferen. Wij vonden er niet veel aan. Alleen als je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuwe heg of muur om je huis, is dit een goeie tour. Na ongeveer anderhalf uur rondracen door Hollywood hadden we behoorlijk wat muren, heggen en hekken gezien. Heel af en toe (voornamelijk in Berverly Hills) zagen we daadwerkelijk de huizen. Maar uiteraard hebben we geen ster gezien. Tijdens de tour kwamen we ook nog over Rodeo Drive. Ook hier geen ster te bekennen helaas.
Paramount pictures


Ondanks dat onze eerste tour ruim op tijd terug was, was onze tweede tour alweer vertrokken. Dit was dus al het tweede dat mis ging. We moesten ongeveer een uur wachten op de volgende tour, dus zijn we maar weer wat gaan rondlopen. Toen we om 16.00 uur op de afgesproken plek aankwamen, was de trolley waarmee de tour werd uitgevoerd nog niet aangekomen. Uiteindelijk was het al ruim 16.15 uur voordat we vertrokken. We hadden er flink de balen van in, dus de chauffeur kon zijn fooi wel op z'n buik schrijven.
Capitol Records


Gelukkig viel de tour zelf erg mee. Deze chauffeur had wel gevoel voor humor en daarnaast kregen we nu echt iets te zien. De eerste stop was de Hollywood-Bowl, een groot openlucht theater. Daarna reden we richting de Hollywood-sign. Omdat het gebied rondom het sign verboden terrein is, konden we helaas niet heel dichtbij komen. Maar we hadden toch een mooi uitzicht! Van daaruit reden we dwars door Hollywood, o.a. langs Paramount Pictures, de oude Warner Bros studios en het gebouw van Capitol Records. Van deze tour hebben we erg genoten. Uiteindelijk besloten we de chauffeur niet af te rekenen op de fouten van de organisatie, dus gaven we hem toch maar een goeie fooi.
mmmm... pizza


's Avonds hebben we bij een Italiaans restaurant gegeten. Helaas kennen ze in Amerika geen Italiaanse pizza's met een dunne bodem. Zelf de Italiaan serveert van die dikke Amerikaanse pizza's.
Route


Links
  • Nog uit te werken
Tips
  • Nog uit te werken
   
Vorige dag Terug naar reisschema Volgende dag
 
 
Deze site is gemaakt door Peter Baars