Reisverslag.info

 

Dag 07

 

Route: Universal Studios - Los Angeles
Datum: 31 januari 2005
Hotel: Hollywood Roosevelt
 
 
 
Vorige dag Terug naar reisschema Volgende dag
Verslag
Wij bij de ingang van Universal Studios
Vandaag staat één van de hoogtepunten van onze vakantie op het programma. Een bezoek aan Universal Studios, compleet met VIP-tour. Omdat onze tour al om 10.00 uur begint, zijn we vandaag vroeg uit de veren. Het eerste dat ons te doen staat is ontbijten. Aangezien het ontbijt van gister goed gesmaakt had, waren we het er snel over eens dat we vandaag weer bij Johnny Rockets zouden gaan ontbijten. Onderwerg terug naar het hotel zagen we dat ze een klein stukje van de stoep aan het afzetten waren. Er was alleen niet te zien waarom. Later bleek dat Keanu Reeves die dag een ster had gekregen op de Walk of Fame (zie foto's van dag 8). Dit hadden we helaas gemist.

Rond 9.00 uur namen we een taxi richting Universal Studios. We hadden begrepen dat het ruim een half uur rijden zou zijn, maar binnen 15 minuten stonden we al voor de poorten van Universal. We hadden dus mooi wat tijd over om alvast wat foto's te maken.
De ingang van Universal Studios


Om 9.30 uur werden we ontvangen in de VIP-lounge. Hier stonden een aantal zeer comfortabele banken en er werd een film getoond op een grote tv. Daarnaast konden we er koffie en andere drankjes krijgen. Er stonden ook verschillende soorten gebak, maar daar hadden wij nog geen zin in. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het toilethokje was groter dan onze logeerkamer, echt enorm.

Onze tour-guide heette Donna. Een typisch Amerikaanse vrouw, alles erg overdreven en vriendelijk. Onze club bestond uit voornamelijk Amerikanen, 2 Italianen en wij. Na een korte introductie en uitleg over onze dag gingen we om 10.00 uur op pad. Iedereen kreeg eerst nog een flesje water en een poncho.

Een veel gebruikte Set
Als eerst stond de studio-tour op het programma. Dit is een rondrit door het Universal Studios gebied. Omdat wij de VIP-tour hadden geboekt, kregen wij een extra uitgebreide rondleiding. Onze eerste stop was bij de geluidsstudio's. Hier namen we een kijkje in een geluidsstudio waar ondermeer het geluid voor Law & Order en Crime Scene Investigation gemengd worden. Na deze korte tussenstop gingen we door naar de set van de serie Crossing Jordan (ook in Nederland te zien). Hier namen we een kijkje op de set, uiteraard werd er toen niet gefilmd. We konden zien hoe een set eruit ziet en hoe het werkt. Wat ons vooral opviel is dat de set eigenlijk net een echt gebouw was, maar met het belangrijkste verschil dat ze alle muren op kunnen takelen. Tijdens onze wandeling door over de set kwamen we ook door het mortuarium dat in deze serie een belangrijke rol speelt. Daar lagen ook een paar poppen waar blijkbaar een autopsie op plaats had gevonden. Het zag er allemaal heel echt uit. Iemand uit onze groep begon te gillen toen ze de pop aanraakte, het voelde blijkbaar heel echt aan.

Na de stop op de set van Crossing Jordan reden we langs allerlei bekende sets. Hier gaat ook de gewone tour langs. Langs deze route zijn ook allerlei verassingen, zoals Jaws die uit een meer komt opduiken en een brug die in lijkt te storten als je er overheen rijd. De volgende stop was het rekwisieten magazijn. Dit was een enorm magazijn met allerlei rekwisieten, zoals banken, tafels, lampen etc. Op een aantal spullen zaten stickers, zodat je kon zien dat die gereserveerd waren voor een bepaalde serie of film. Naast de vele meubelen stonden er ook allerlei kleine gebruiksartikelen, zoals fotolijstjes, broodroosters, zwaarden, boeken etc. etc. etc.

De set van Desperate Housewives
Bij onze volgende stop gingen een aantal Amerikanen in onze groep helemaal uit hun dak. We kwamen een straatje in rijden met allerlei grote huizen. Dit bleek de straat te zijn van de nieuwste Amerikaanse hitserie Desperate Housewives. Er werd volop gefotografeerd, dus uit beleefdheid hebben wij ook maar een foto genomen. Alleen wij vonden er niet veel aan.

Set War of the Worlds
Onderweg naar het einde van de studio-tour kwamen we nog langs de filmset van de nieuwste film van Steven Spielberg, namelijk War of the Worlds. Daar lag een boeing 747 in stukken verdeeld over de set. Erg spectaculair. Tot vorige week werd hier nog gewerkt, en mochten de VIP-tours hier niet langs komen, dus wij waren één van de eerste die deze set konden bekijken.

Backdraft
Voor de lunch hadden we nog net tijd om een paar attracties mee te pakken. De eerste attractie was Backdraft. Hier kregen we een kijkje in de keuken van special effects met vuur. De tweede attractie was de special effect studio. Daar werd een live show opgevoerd, waarbij diverse special effect werden getoond.

Animal Planet Live
Na de lunch, welke op eigen gelegenheid was, gingen we naar de Terminator 3D show. Dit is een combinatie van een 3D film en een live show. Er liepen dus echte acteurs rond terwijl er ook een film werd getoond. Dit gaf wel een grappig effect. Na het 'spookhuis' van Van Helsing, gingen we naar Animal Planet Live. Dit is een dieren show. Omdat we VIP-kaarten hadden, kregen we een speciaal voor ons gereserveerde plek. Na de show moest iedereen de tribunes verlaten, behalve de mensen met VIP-kaarten. We konden toen nog even een praatje maken met de mensen van de show. We kregen nog wat extra uitleg over de dieren.
Waterworld


De volgende attractie was Shrek 4D. Weer een 3D film, maar nu met extra effecten, zoals bewegende stoelen en water. Opzich best grappig, maar persoonlijk vind ik de show in het Dolfinarium in Harderwijk beter. Als laatste stond de show van Water World op het programma. Ondanks dat de film een flop was, is de show bij Universal Studios erg spectaculair. Ook hier konden de mensen met VIP-kaarten na de show blijven zitten. We kregen een kijkje achter de schermen van de show. Twee acteurs deden vlak voor onze ogen een vechtscène en we kregen allerlei attributen te zien (zoals wapens en vuurvaste kleding).

Helaas was het alweer bijna 18.00 uur en ging het park dus al bijna sluiten. Bij de VIP-tour krijg je ook een jaarabonnement op het park. Ondanks dat we waarschijnlijk niet meer terugkomen dit jaar, leek ons zo'n pasje een leuk souvenir, daarom hebben we het jaarabonnement toch maar even afgehaald.

Buiten het park is nog een hele winkelstraat. Dit heet Universal City. Hier is nog van alles te beleven. Hier hebben we nog een hele tijd rondgekeken en gegeten. Rond 20.30 waren we weer terug in het hotel.

Universal Studios was echt het hoogtepunt van onze vakantie tot nu toe. Ondanks dat kaartjes voor de VIP-tour $135,- per stuk hebben gekost, waren ze het meer dan waard.

Route


Links
  • Nog uit te werken
Tips
  • De VIP-tour
  • VIP-kaarten moet je vooruit reserveren
  • Probeer zo vroeg mogelijk in het park te zijn. Er is erg veel te zien/doen
   
Vorige dag Terug naar reisschema Volgende dag
 
 
Deze site is gemaakt door Peter Baars